COVID-19 и съсирването на кръвта. Последствията

COVID-19 успя да причини много проблеми тази година. Една от основните заплахи на заболяването е увеличаването на биологичния механизъм на съсирването на кръвта, което може да доведе до образуването на кръвни съсиреци. Резултатите от такива промени във функционирането на тялото са много опасни: инсулт, инфаркт, гангрена и други смъртоносни последици. За ефективна борба с тази проява на болестта е необходимо организмът да бъде наситен с антикоагуланти - вещество, което спомага за разреждането на кръвта и съответно предотвратява образуването на кръвни съсиреци В момента няма лекарства за COVID-19 с доказана ефективност и затова сме принудени да търсим самостоятелно начини за защита срещу вредните ефекти на болестта. За щастие тези методи съществуват.

Например, морските водорасли могат да осигурят надеждна защита срещу вирусни и инфекциозни заболявания. Факт е, че в допълнение към йода, водораслите съдържат фукоидан-растителен антиоксидант, който има подчертан противовъзпалителен и имуномодулиращ ефект, а също така има високи антикоагулантни свойства, за да предотврати образуването на кръвни съсиреци. Да се защитим от болестите е изпълнима задача. Основното е да знаем как да се справяме с тях и къде да търсим „съюзници“ в тази борба.


Могат ли водораслите Ламинария да се консумират като салата?

Да, в Япония те често са част от менюто. С това някои учени обясняват оцеляването на нацията им след ядрените атаки.

За съжаление обаче, ние за разлика от японците, нямаме тези ензими, които разграждат обвивката на техните клетки и затова можем да усвоим само до 30% от хранителните им вещества. Следователно, лечебните им свойства в тази форма не могат да се проявят при нас. Затова руската компания "Вертера" е разработила технология, която без химическа или термична обработка, извлича клетъчно-съдържимото от тези ценни водорасли.

Така те стават достъпни за усвояване и от нашия организъм. Днес те са сертифицирани в Русия като лечебни храни. В Европа и в частност България такава категория не съществува и затова са класифицирани като хранителна добавка. Продуктът е преминал през клинични изпитания и неговите лечебни свойства са доказани. Той пречиства тялото от всички токсини, включително и от тежки метали (тоест, радиация).

В Русия той вече има голяма популярност, а в Европа тепърва навлиза. Най-предприемчивите първи го използват и когато се уверят в качествата му, с охота го споделят с най-близките си хора.

Остана да разберете как можете да се сдобиете с тях и на каква цена. Уверявам ви, ако ги има в аптеките с това качество и чистота, с разходите за прекупвачи, складове, логистика, реклама и още много други, цената би била напълно непосилна и за хора с доста добри заплати. Но Вие можете да си я поръчате направо от компанията. Тя има складове в цяла Европа и Русия, продуктите имат валидни сертификати включително и у нас. Ето сайта на фирмата: vertera.eu

Не чакайте да стане късно, погрижете се за здравето си още сега!